fbpx

Tags : спортисти

Секоја година расте интересот за ваучерскиот систем за поддршка на

„Мерката ваучер систем овозможува 10 милиони евра годишно да се донираат кај спортските субјекти и на тој начин да се придонесе кон подобри услови за напредок на спортот и постигнување на успешни спортски резултати на национално и меѓународно ниво“, кажа директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска на денешната прес-конференција и информираше дека преку […]

Костадинов се сретна со спортисти и спортски работници

Денес имав одличен состанок со спортистите и спортските работници од Струмица.Разговаравме за предизвиците со кои тие се соочуваат и за тоа што нашата влада направила за нив.Инвестираме силно во подобрување на спортската инфраструктура.Градиме нова спортска сала во Струмица, во 2021 година ќе ја реконструираме и спортската сала парк. Вкупно како локална и централна власт одвојуваме […]