fbpx

Tags : средно стручно образование

Градоначалникот Костадинов на дијалог за унапредување на средното стручно образование

Реформите во стручното образование се неопходен услов за креирање квалификуван и стручен кадар кој ќе одговара на потребите и барањата на пазарот на трудот, но и за зголемување на можноста за вработување на младите, што е наша примарна цел, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Токму затоа, а и како Општина на којашто локалниот економски […]