fbpx

Tags : среќа

Царината спречи шверц на апарати за игра на среќа

Девет апарати за игри на среќа, како и 405 делови за одржување, се запленети откако увозник се обидел истите да ги прошверцува помеѓу пријавена стока за увозно царинење во царинската испостава Гевгелија, соопштија денеска од Царинската управа. Апаратите заедно со деловите за одржување се откриени при детална контрола којашто е извршена од страна на Мобилен […]

20 МАРТ КАКО „МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА СРЕЌАТА“!

Комерцијална ПР објава „Тажните луѓе привлекуваат тажни луѓе, Осамените луѓе привлекуваат осамени, Емотивните луѓе привлекуваат емотивни, а СРЕЌНИТЕ луѓе, тие ги привлекуваат СИТЕ луѓе!“ Со Резолуцијата на ОН 65/309 од јули 2011, едногласно прифатена од Генералното Собрание , официјално е дефинирано дека стремежот и потрагата за постигнување СРЕЌА и благосостојба е фундаментална или базично легитимна […]