fbpx

Tags : Струмичкиот карневал

Традицијата на Струмичкиот карневал ќе се одбележи онлајн

Водени од желбата да продолжи вековната традиција на Струмичкиот Карневал , долгогодишните посветени учесници на Струмичкиот карневал заедно со членовите на Организациониот Одбор и градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски, синоќа дискутираа за евентуалните можностите традицијата симболочно да се одбележи во 2021 година ако условите на КОВИД пандемијата го дозволат тоа. Со оглед дека карневалот […]