fbpx

Tags : свечена литија

Во сабота свечена Литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушничка

В сабота, на 22 април, Струмичката епархија при МПЦ-ОА организира свечена Литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушница. Литијата ќе тргне во 10 часот од пред храмот на Св.Димитриј и Св.Григориј Палама во Струмица, а свечената поворка ќе се движи кон градскиот плоштад „Гоце Делчев“. Претходно во петок, на 21 април, по завршувањето на вечерната […]