fbpx

Во сабота свечена Литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушничка

 Во сабота свечена Литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушничка

В сабота, на 22 април, Струмичката епархија при МПЦ-ОА организира свечена Литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушница. Литијата ќе тргне во 10 часот од пред храмот на Св.Димитриј и Св.Григориј Палама во Струмица, а свечената поворка ќе се движи кон градскиот плоштад „Гоце Делчев“.

Претходно во петок, на 21 април, по завршувањето на вечерната служба во 16:00 часот во храмот на Св.15 Тивериополски Свештеномаченици, Иконата ќе биде пренесена до храмот на Св.Димитриј и Св.Григориј Палама.

Фото: архива

Share via
Copy link