fbpx

Tags : светски ден на здравјето

ССОУУД „Димитар Влахов“ го одбележа Светскиот ден на здравјето

-Здравјето е нашето најголемо богатство, а неговата заштита треба да ни биде приоритет секој ден.Заштитата на здравјето беше и целта на денешниот настан што по повод 7 април -Светскиот ден на здравјето го организираа учениците и професорите од струката – здравство и заштита при СОУУД „Димитар Влахов“ во Градскиот парк.Им благодарам на учениците за услугите […]

Градоначалникот Костадинов на одбележување на Светскиот ден на здравјето

Градоначалникот Костадин Костадинов и членови на Советот на општина Струмица, присуствуваа на настанот кој по повод 7.Април – Светскиот ден на здравјето се одржа во фоајето на центарот за култура „Антон Панов“. Настанот се одржа во заедничка организација на здравствените работници од ЈЗУ „Здравен дом“ Струмица, волонтерите на Црвениот крст и учениците од медицинските струки […]

Честитка од градоначалникот Јаневски по повод Светскиот ден на здравјето

Денес целиот свет, под покровителство на Светската здравствена организација, го одбележува 7. Април како Светски ден на здравјето. По 72. пат овој ден го привлекува вниманието на светската јавност на најважната и највредната работа во животот на луѓето, а тоа е здравјето. За жал, и годинешното одбележување на Светскиот ден на здравјето се случува во […]