fbpx

Tags : Танкица Стојанова

Актерката Танкица Стојанова нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“

Актерката Танкица Стојанова од Министерството за култура е назначена за нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“ Струмица. Стојанова доаѓа на местото на досегашниот в.д. директор Боби Ѓошиќ. Таа е дел од ансамблот на Театарот „Антон Панов“ и до изборот на нов директор ќе раководи со оваа установа.

Танкица Стојанова доби Благодарница на Црвен крст за особен придонес

Танкица Стојанова ја доби престижната Благодарница на Црвен крст на Република Северна Македонија за особен придонес во волонтерството за оваа година. Признанието и беше врачено на денешната свеченост во Скопје по повод 5 декември-Светскиот ден на волонтерството, на која присуствуваше и сопругата на претседателот Стево Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска.