fbpx

Tags : ТППЕ Струмица

Тимот за брз одговор и спасување на ТППЕ Струмица учествува

Во периодот од 7 – 14 октомври 2023 година, Тимот за брз одговор за пребарување и спасување од урнатини од Дирекцијата за заштита и спасување, учествува на меѓународна вежба за справување со последици од земјотрес, што се одржува во Ереван, Ерменија, соопштија од ТППЕ Струмица. Вежбата се организира во рамките на проектот за комплексно управување […]

Струмичките пожарникари помагаат во гаснењето на големите пожари

Денеска ТППЕ Струмица испрати едно теренско ПП возило и двајца пожарникари-спасители во село Будинарци. Се работи заедно со други здружени противпожарни тимови од Македонија и други држави. Во текот на вчерашниот ден ТППЕ Струмица испрати едно ПП возило со 5 пожарникари-спасители во ТППЕ Радовиш, додека тамошните пожарникари-спасители го гаснеа пожарот кој беснееше над селото Дамјан. […]

Нова опрема за струмичките пожарникари

Од страна на Влаата, а преку Дирекцијата за заштита и спасување на ТППЕ Струмица, која е во состав на Републичките сили за заштита и спасување, и беше доделена опрема, соопштија денеска струмичките пожарникари. Опремата се состои од сет воздушни перници за кревање на терет и сет хидраулични подпирачи за стабилизирање на лесни и тешки возила […]

Извештај на струмичките пожарникари за избувнувањето и гаснењето на пожарот

Екипа од пожарникари влегува во ГТЦ Глобал од кај гаражите барајки ги хидрантите и се утврдува дека тие се неупотребливи, поради што сите ПП возила мораат да ротираат кон базата за полнење вода и се губи драгоцено време и енергија, стои меѓу другото во Извештајот за избувнувањето и текот на гаснењето на големиот пожар во […]