fbpx

Tags : улично осветлување

Известување од ЈП „Паркиралишта“ за проблемите со уличното осветлување на

Почитувани граѓани, Во последните денови се појави проблем со уличното осветлување на неколку улици во горниот дел на градот. Како Јавно претпријатие одговорно за уличното осветлување, ве информираме за проблемите и причините коишто ги предизвикаа. Првиот проблем е на улицата „Бетовенова“ со трафостаницата Олимписко село. Поради приклучување на диви потрошувачи на електрична енергија, уличното осветлување […]

На улицата „Васил Главинов“ се поставува улично осветлување во должина

-Во Струмица и ноќта треба да биде како ден.Поставуваме улично осветлување на улицата „Васил Главинов“ во должина од 740 метри, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Овој простор ќе биде осветлен со вкупно 29 нови ЛЕД светилки за урбано и амбиентално осветлување.За овој зафат издвоивме 4,5 милиони денари од општинскиот буџет.Струмица се сака со дела, а за […]