fbpx

Tags : Велигден

Ивестување од „Комуналец“ за работата на пазарите за Велигден

Се известуваат сите граѓани дека пазарот „Чешел“ како и Кванташкиот пазар ке работат со редовно работно време за престојните Велиденски празници. Пазарот во „Глобал“ ке работи редовно во сабота додека во петок и понеделник ке биде затворен. Фото: архива

Фолкорен концерт во Сушево

На 25 овој месец, на вториот ден од големиот христијански празник Воскресение Христово-Велигден, под покровителство на општина Василево,  КУД „Сушевски бисери“ од село Сушево, организира фолклорен концерт, насловен како „Во чест на големата радосна вест“. Во ритамот на македонската фолклорна музика ќе бидат изведени ора кои го отсликуваат животот на македонската нација низ вековите. Како […]