fbpx

Tags : Venko

Филипче: Прва задача во новиот мандат – зголемување на капитацијата

Примарната здравствена заштита е клучна за здрави поколенија, а матичните лекари заслужуваат нивната работа да биде признаена и вреднувана. Затоа, ќе го зголемиме капитациониот бод за општите лекари и тоа ќе го направиме уште во првата половина на мандатот. Ова го истакна д-р Венко Филипче при својата вчерашна посета на Прилеп каде што се одржа […]