fbpx

Tags : влез

За влез во Грција само со комплет патни исправи со

За влез во Грција покрај пасош со новото име на државата, треба да поседувате возачка и сообраќајна довола, како и регистарска табличка со ознаката НМК. Според информации од граничните премини Богородица-Евзони и Дорјан-Дојрани, граѓани кои имале сообраќајна дозвола за возилото кое го управувале со поранешното име на државата, грчките погранични служби не им дозволиле да […]

Вработените во струмичката пошта хортикултурно го уредија влезот

-Со здружени сили, сите заедно и директорот и раководителот и претседателите на двата синдикати и сите ние заедно за поубава средина, за поздрава околина, за подобри услови за работа, објави директорот на Македонски пошти во Струмица, Синиша Илијоски. Денеска тие го уредија влезот во Поштата во Струмица и му дадоа нов лик.

Во Грција ќе може да се влезе и со брз

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните, дека согласно известувањето од грчките гранични служби од Граничниот премин „Евзони“, има измени во протоколот за влез во Грција и од денеска (19.06.2021 година), од 06.00 часот на ГП Евзони, освен со ПЦР тест не постар од 72 часа, Сертификат за примена вакцина (со поминати 14 дена од […]