fbpx

За влез во Грција само со комплет патни исправи со новото име на државата

 За влез во Грција само со комплет патни исправи со новото име на државата

За влез во Грција покрај пасош со новото име на државата, треба да поседувате возачка и сообраќајна довола, како и регистарска табличка со ознаката НМК.

Според информации од граничните премини Богородица-Евзони и Дорјан-Дојрани, граѓани кои имале сообраќајна дозвола за возилото кое го управувале со поранешното име на државата, грчките погранични служби не им дозволиле да влезат во нивната држава.

На двата гранични премини со Грција нема гужва и поголеми задржувања, а денеска до пладне околу 300 патници ја поминале границата на Богородица.

Фото: принт скрин Камера на ЈП за државни патишта

Share via
Copy link