fbpx

Tags : граничен премин

Повторно отворен граничниот премин Богородица

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека повторно е отворен граничниот премин Богородица, кој денеска беше привремено затворен поради пожар кој избувна на грчка страна. Во моментов граничниот премин функционира нормално. Фото: архива

За влез во Грција само со комплет патни исправи со

За влез во Грција покрај пасош со новото име на државата, треба да поседувате возачка и сообраќајна довола, како и регистарска табличка со ознаката НМК. Според информации од граничните премини Богородица-Евзони и Дорјан-Дојрани, граѓани кои имале сообраќајна дозвола за возилото кое го управувале со поранешното име на државата, грчките погранични служби не им дозволиле да […]

На Граничен премин Богородица во едно деноноќие лишени од слобода

На 17/18.03.2023 од страна на полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Југ во содејство со полициски службеници од Одделот за гранични работи и миграции, на Граничниот премин Богородица и во околината на Гевгелија се лишени од слобода четири лица, од кои три странски државјани (еден од Р.Турција, двајца од Р.Албанија) и еден државјанин […]

Граничниот премин Дојран-Дојрани затворен за товарен сообраќај

Министерството за внатрешни работи  ги известува граѓаните дека до граничната служба на граничниот премин „Стар Дојран“ од страна на грчката гранична служба од граничниот премин ,, Дојрани“ , а во врска со новите протоколи на грчката влада за рестрикитивни мерки  за ковид-19, доставено е известување дека грчкиот граничен премин ,,Дојрани“ ќе биде затворен за патнички и товарен сообраќај во периодот од […]