fbpx

Утре ќе се врши ларвицидна дезинсекција во шест општини од Југоистокот

 Утре ќе се врши ларвицидна дезинсекција во шест општини од Југоистокот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека утре, 03 јули 2024 година, во периодот од 09:00 до 16:00 часот ќе се врши ларвицидна дезинсекција и тоа во следниве општини:

  • 03 Јули ( Среда) во општините Ново Село, Босилово, Василево, Струмица, Валандово и Дојран;

Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат подобрени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Share via
Copy link