fbpx

Апел од струмичките пожарникари за одговорно однесување во сушниот период

 Апел од струмичките пожарникари за одговорно однесување во сушниот период

Почитувани сограѓани,

поради екстремно високите температури во следните неколку денови и настапување на сушен период (портокалова алертна фаза) зголемена е опасноста од појава на пожари на отворен простор, кои многу лесно можат да се прошират до населените места.

ТППЕ Струмица апелира до локалното население да се воздржи од палење плевел и други растителни отпадоци како и земјоделски отпад.

Граѓаните одговорно да се однесуваат со цел да се сочуваат природните богатства на земјата од неповратни штети.

Share via
Copy link