fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 2 Август, Илинден

 Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 2 Август, Илинден

Двата Илиндена се штембилот и печатот на документот на нашето постоење.

Првиот Иинден е срцето, а вториот – душата на македонскиот организам.

Такви биле, такви се, такви и ќе останат за век и векови, по заслуга на Илинденците и Асномците.

Нека ни се честити двата Илиндена.Нека ни е вековит Денот на Републиката.

Share via
Copy link