fbpx

Црвен крст донираше кебиња на болницата

 Црвен крст донираше кебиња на болницата

Општинската организација на Црвен крст Струмица за потребите на детското одделение и Ковид центарот во ЈЗУ „Општа болница “ Струмица донираше 70 ќебиња со цел дополнително да се помогне на овие одделенија во кризната состојба предизвикана од вирусот Ковид-19.

На малите пациенти од детско одделение се донираше и ужина со желба за побрзо оздравување.

Донацијата е обезбедена од сопствени средства од програмата за катастрофи и елементарни непогоди при Црвен крст Струмица.

Share via
Copy link