fbpx

ДИК: Дo 9 часот во државата гласале 3,85 отсто, а во Струмица 4,67 отсто од гласачите

 ДИК: Дo 9 часот во државата гласале 3,85 отсто, а во Струмица 4,67 отсто од гласачите

До 9 часот излезноста на првиот круг претседателски избори на ниво на цела држава е  3,85 отсто. Гласањето се одвива мирно и без неправилности.

Од регистрираните 49.649 избирачи правото на глас во општина Струмица го искористиле само 4,67 отсто или 2.316 гласачи.

На сите 83 избирачки места гласањето тече без никаков проблем и не се утврдени неправилности.

Share via
Copy link