fbpx

Доделени наградите од Меѓународниот фестивал на карикатура и афоризам

 Доделени наградите од Меѓународниот фестивал на карикатура и афоризам

Меѓународното жири комисијата на 22- от Меѓународен Фестивал на  Афоризам и Карикатура – Струмица 2021  ,  во состав:

Ристо Филчевски – претседател, Ацо Ѓоргиев – член, Ана Божијанова – член, Иван Јовев- член, Александар Филев –член изврши жирирање на пристигнатите карикатури и афоризми за 22. Меѓународен Фестивал на Карикатура и афоризми и ги додели наградите :

КАРИКАТУРА:

Златна Плакета – Миро Ѓеоргиевски, РС Македонија, Сребрена Плакета –Луис Нол, Австралија, Бронзена Плакета Горан Ќеличанин ,Србија. Награда на ОО на Струмички Карневал –Миле Манчевски ,РС Македонија.

ДИПЛОМА: Тоде Ристо Блажевски, РС Македонија, Јиржи Срна , Чешка, Мирослав Борисов,Бугарија, Блаже Докуле , РС Македонија.

АФОРИЗАМ:

Златна Плакета Шифра „Есперанца“Нада Караџиќ ,Србија, Сребрена  Плакета Шифра „Море“ Александар Чотриќ ,Србија, Бронзена плакета – Шифра„Поштени граџанин“Владислав Влаховиќ, Црна Гора.  Награда на ОО Струмички Карневал Шифра „Курвоазије“Васил Толевски ,РС Македонија

ДИПЛОМА:

Шифра“Ерос 2“ Малешин Владимир Григоревич,Русија, Шифра„ Вгнездување“Група млади афористичари „Птици“,РС Македонија, Шифра „ Мојата пролет “- Јане Атанасов  ,РС Македонија, Шифра„ 777“Мирослав Бошков ,Бугарија, Шифра „Раштани“- Миладин Бериќ  ,Р.Српска.

Share via
Copy link