fbpx

Tags : фестивал

„Фолклорна низа“ одбележа 5 години постоење и втор пат го

Здружението за ора и песни „Фолклорна низа“ вечерва со концерт и настап на фолклорните ансамбли „Бучим“ од Радовиш, „Пирински ритми“ од Петрич, Бугарија и „Љупчо Сантов„ од Оризари, кочанско, го одбележа јубилејот 5 години од постоењето и воедно го организираа вториот фестивал „Фолклорни алки“. -Народните ора и песни се наше богатство и гордост. Се дружиме, […]

ЗАПОЧНУВА ВТОРИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ВЕЛОСИПЕДИЗМОТ – “ВЕЛО

По повод Светскиот ден на велосипедот – 3 јуни, оваа година, во период од 01.06. до 03.06.2023 година, во Струмица ќе се одржи вториот Меѓународен Фестивал за љубителите на велосипедизмот – “Вело Струмица”. Во рамки на фестивалската програма, покрај серијата активности посветени на сообраќајната и велосипедската култура како начин на живеење, официјално ќе биде пуштено […]

Фестивал на храна и вино во Струмица на 7 септември

Како продолжение на Саемот на вино, храна и туризам кој од 1-4 септември се одржува во Белград, Владата на Република Северна Македонија на 7 септември, во рамките на иницијативата Отворен Балкан, организира и регионален Фестивал на храна и вино во Струмица. Овој фестивал на вино и храна се одржува во соработка со реномираната организација Егзит […]

Почна првиот фестивал „Вело Струмица“ под мотото „Струмица.. и сé

-Со денешниот прв настан “Вело Сервис“ можам да го најавам официјалниот почеток на новиот фестивал “Вело Струмица“ кој е првиот фестивал посветен на сите љубители на велосипедите и велосипедизмот, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Во следните неколку дена Струмица ќе има причина да се гордее бидејќи, ваквиот тип на фестивали и проекти кои се […]

Доделени наградите од Меѓународниот фестивал на карикатура и афоризам

Меѓународното жири комисијата на 22- от Меѓународен Фестивал на  Афоризам и Карикатура – Струмица 2021  ,  во состав: Ристо Филчевски – претседател, Ацо Ѓоргиев – член, Ана Божијанова – член, Иван Јовев- член, Александар Филев –член изврши жирирање на пристигнатите карикатури и афоризми за 22. Меѓународен Фестивал на Карикатура и афоризми и ги додели наградите : […]