fbpx

Tags : награди

Костадинов ги врачи наградите за најубавите уредени дворови пред колективните

Градоначалникот Костадин Костадинов вечерва ги посети најубаво уредените дворови пред колективните станбени објекти и ги врачи ваучерите за освоени прво и второ место, информираа од Општина Струмица. Со цел да се стимулира уредувањето и одржувањето на дворните места пред колективните станбени објекти, на иницијатива на градоначалникот Костадинов од општинскиот буџет беа издвоени 350 илјади денари […]

Маските „Весели печурки“ и „Пчелин рај“ со вредни награди на

Маските „Весели печурки“ и „Пчелин рај“ на ООУ „Видое Подгорец“ добија вредни награди на Радовишкиот детски карневал, кој се одржа пред неколку денови. Маската „Весели печурки“ е прогласена за најинвентивна маска, а „Пчелин рај“ за маска со најубава порака. -Ги освоивме и жирито и публиката НАЈИНВЕНТИВНА МАСКА ,, Весели печурки” ООУ,,Видое Подгорец”Струмица,МАСКА СО НАЈУБАВА ПОРАКА,, […]

Доделени награди на најдобрите наставници, воспитувачи и негуватели

На вечерашното одбележување на Денот на Сесловенските просветители – Светите Кирил и Методиј, градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов им додели награди на најдобрите наставници и стручни соработници во училиштата, како и на воспитувач и негувател во градинката, за исклучителни резултати во работата и афирмацијата на училиштето или градинката. -Зборовите „образ“ и „образование“ треба да одат […]

Соопштени наградите за најдобрите маски на Струмичкиот карневал

За категорија А: групна маска со 50 и повеќе лица1-ва награда, маска со реден број 10 “Маскен Марш“ СОУ „Никола Карев„ Струмица, во висина од 1.000 евра во денарска противвредност; (70 бода)2-ра награда, маска со реден број 14 „CANDY WORLD Сладок Свет “, Студио за модерен балет „Газели„, во висина од 900 евра во денарска […]

Градоначалникот Костадинов ќе доделува награди за најубави дворни места на

-Куќните совети кои ќе ги уредуваат и одржуваат зелените површини кои се во нивна сопственост како станари имаат можност за убави награди. Најдобро одржуваните дворни места на зградите во текот на годината, односно прво место како куќен совет ќе освојат 200.000 денари.Второ место ќе бидат наградени со 100.000 денари и трето место со 50.000 денари.За […]

Наградите „Ацо Караманов“ за италијанската поетеса Пичино и поетот Петрески

По предлог на селекторот за оваа награда – познатиот македонски поет Борче Панов, Советот на „Караманови средби на поезијата“ помеѓу триесетината автори од цел свет коишто ќе бидат застапени во Зборникот на 48 „Карамановите средби на поезијата“ кои оваа година бележат 54 години од своето постоење, одлучи Интернационалната награда „АЦО КАРАМАНОВ“ за исклучително поетско творештво […]

Соопштени наградите на 16. „Астерфест“

ЗЛАТНА ПОТКОВИЦА (ГРАН ПРИ) – Најдобар краток игран филм – ВДОВИЦАТА САВЕРИНИ на Лоик Гајар (Франција)  Визуелно елегантно, придружено со реалистична глума, ја нурнува публиката во минатото и изнесува на виделина одлуки кои мора да бидат направени во секојдневниот живот. СРЕБРЕНА ПОТКОВИЦА  – Најдобар краток документарен филм – НАЈДОБРИОТ ГРАД ВООПШТО НЕ Е ГРАД на […]

Доделени наградите на ученици по конкурсот на тема: “Се буди

По повод конкурсот на тема: “Се буди пролетта – се будат нови надежи”, распишан од Дом за деца и млади “Благој Мучето” – Струмица, денес беа доделени наградите на учениците со најдобри творби. -Покрај диплома за добиена награда, учениците добија и по неколку книги со содржина соодветна на нивната возраст. На овој начин ќе бидат […]

Доделени наградите на најуспешните млади творци од ликовниот конкурс по

Во фоајето на Домот на АРМ во Струмица денеска беше отворена ликовната изложба „Цвеќе 2021“, а на најдобрите млади ликовни творци им беа доделени наградите по повод Републичките детски средби. Најдобри се делата на ученичките Ани Цветанова од ООУ „Видое Подгорец“ од Струмица и Марија Јанева од ООУ „Гоце Делчев“ од Босилово, двете втори награди […]

Доделени наградите и отворена изложбата од Меѓународниот фестивалот на карикатура

Со доделување на наградите и отворање на изложбата вечерва во Центарот за култура во Струмица беа соопштени наградените карикатуристи и афористичари од 22. Меѓународен фестивал на карикатура и афоризам што традиционално се одржува во рамки на Струмичкиот карневал. Златна плакета за најдобра карикатура доби македонскиот карикатурист Миро Ѓеоргиевски.Сребрена плакета доби Луис Нол од Австралија, а […]