fbpx

Дополнителната заменик министерка Петровска во посета на Граничниот премин Богородица

 Дополнителната заменик министерка Петровска во посета на Граничниот премин Богородица

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Славјанка Петровска, заедно со државниот секретар во МВР, Магдалена Несторовска и директорот на Бирото за јавна безбедност, Сашо Тасевски денеска го посетија граничниот премин “Богородица“ каде што имаа работна средба со раководството на Регионалниот центар за гранични работи “Југ“ и на Полициската станица за Граничен надзор и гранични работи “Богородица“, а на која што се разговараше околу актуелните состојби на овој дел од границата на нашата држава, како во контекст на илегалната миграција и криумчарење мигранти, така и од аспект на превенцијата од епидемијата од “ковид 19“.

Share via
Copy link