fbpx

Филипче:Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро

 Филипче:Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро

-Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава започнувајќи од среда (10.03), објави министерот за здравство, Венко филипче.

Овој предлог е поради тоа што изминативе недели најмногу инфицирани има поради трансмисија на вирусот преку собири, но и непочитување на воведените мерките за носење заштитна опрема, држење дистанца и негрупирање. Апелирам на дисциплина којашто во моментов ни е најпотребна затоа што тоа единствениот начин да се спречи неконтролирано ширење на Ковид-19.

Share via
Copy link