fbpx

Изгоре стан во центарот на Струмица

 Изгоре стан во центарот на Струмица

Денеска во 16:36 часот, на улица „Васил Сурчев“, ТППЕ Струмица со 2 против пожарни возила и 6 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запален стан.

Пожарот беше во разгорена фаза при што е спречено негово натамошно ширење кон другите простории и останатите станови.

Попладнево струмичките пожарникари истовремено имале уште уште една интервенција во село Василево, каде гаселе запалена покривна конструкција.

Фото: ТППЕ Струмица

Share via
Copy link