fbpx

„Комуналец“: некои населени места и горните делови од градот се без вода, апел за рационално користење

 „Комуналец“: некои населени места и горните делови од градот се без вода, апел за рационално користење

Поради високите температури и зголемена потрушувачка на водата некои населени места како и горните делови од градот се без вода, информираат од струмичкото комунално претпријатие.

-Се обидуваме да постигнеме стабилност на системот со минимални рестрикции. За поскоро елиминирање на проблемот апелираме до сите рационално да ја користат водата исклучиво за потребите на домаќнствата, стои во соопштението на „Комуналец“.

Share via
Copy link