fbpx

Tags : вода

Известување од „Комуналец“:до 12 часот неколку улици без вода

Заради работа на водоводната мрежа од 9 до 12 часот без вода ќе останат улиците: „24 Октомври“ од пресекот со улица „Жртви на фашизмот“ до пресекот со улица „Братство и единство“, улица „Жртви на фашизмот“ од пресекот со улица „Васил Сурчев“ до пресекот со улица „24 Октомври“, како и улица „Братство и единство„ од пресекот […]

Известување од „Комуналец“:неколку улици без вода заради замена на главна

Заради подобрување на водоснабдувањето и замена на главна водоводна цевка на улица „Братство и Единство“ (нов кружен тек) без вода ќе останат улиците: – Булевар Маршал Тито од пресек со улица Браќа Миладинови до пресек со улица Васил Сурчев, -Улица Младинска од пресек со улица М.Х.Јасмин до пресек со булевар Братсво и Единство, – Улица […]

„Комуналец“: заради дефект на главна водоводна линија неколку улици без

Заради работа на отстранување дефект на главна водоводна линија ф-250 на улица „Крушевска Република“, улиците „Балканска“, „Крушевска Република“, „Киро Абравшев“ и дел од булевар „Маршал Тито“ ќе останат без вода, сопштија денеска од ЈПКЛД „Комуналец“. Оттаму додаваат дека заради обемноста на дефектот екипите остануваат да работат се до отстранување на дефектот и нормализирање на состојбата.

Пукната главна водоводна цевка ја остави Општина Босилово без вода

-За жал, синоќа пукна главната водоводна цева која носи вода од браната “Иловица” до филтер станицата „Иловица“. Се работи за дефект со кој се спречува дотур на вода до филтер станицата кој е во надлежност на АД Водостопанство “Струмичко Поле” Струмица, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Екипи од “Струмичко Поле” со помош на вработените […]

Известување од „Комуналец“ за снабдување со вода во Куклиш

Поради проблемот со водоснабдувањето кое се случи заради дефект на главна пумпна станица и нејзино менување со нова, во населеното место Куклиш деновиве ќе има цистерна со вода која ке биде присутна на разни локации низ населеното место со цел обезбедување на вода за основните потреби на населението.

„Комуналец“: заради дефект на мрежата без вода до 15 часот

Поради работа на отстранување дефект на водоводна мрежа без вода од 8 до 15 часот ќе останат : – Патот до Просениково и населеното место, – Патот до Добрејци и населеното место, – Индустриска Зона Север, – Индустрискиот дел на ЈПКД Комуналец.

„Комуналец“: некои населени места и горните делови од градот се

Поради високите температури и зголемена потрушувачка на водата некои населени места како и горните делови од градот се без вода, информираат од струмичкото комунално претпријатие. -Се обидуваме да постигнеме стабилност на системот со минимални рестрикции. За поскоро елиминирање на проблемот апелираме до сите рационално да ја користат водата исклучиво за потребите на домаќнствата, стои во […]