fbpx

Костадинов на одбележување на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

 Костадинов на одбележување на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

-Денеска по повод патрониот празник, положив цвеќе и оддадов почит пред спомен бистата на народниот херој Димитар Влахов, којашто се наоѓа дворот на истоименото средно општинско училиште.Со учениците и вработените го одбележавме патрониот празник, а ја искористив приликата да поразговараме за актуелната состојба во училиштето, неговите предизвици, воведеното дуално средно стручно образование како успешен начин на градење на вештини потребни на пазарот на работна сила.И ова и сите останати средни и општински училишта секогаш ќе ја имаат мојата поддршка, затоа што образованието е една од најважните алки во прогресивниот развој на општината и државата, објави градионачалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

Share via
Copy link