fbpx

Костадинов присуствуваше на одбележувањето на патрониот празник на Гимназијата „Јане Сандански“

 Костадинов присуствуваше на одбележувањето на патрониот празник на Гимназијата „Јане Сандански“

-Денес се навршуваат 109 години од загинувањето на македонскиот херој и војвода Јане Сандански. По тој повод имав чест да присуствувам на чествувањето на патрон празникот на СОУ „Јане Сандански“ и да положиме свежо цвеќе пред спомен бистата на Сандански која се наоѓа во дворот на училиштето. На сите ученици и вработени во СОУ „Јане Сандански“ им го честитам патрониот празникот на училиштето и им посакувам успех во примо-предавањето на знаења и вештини, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

Share via
Copy link