fbpx

Tags : патронен празник

Одбележан патрониот празник на СОУУД „Димитар Влахов“

Денес се навршуваат 145 години од раѓањето на македонскиот револуционер, општественик и државник Димитар Влахов. По тој повод учениците и вработените во СОУУД „Димитар Влахов“, со пригоден говор и културно-уметничка програма, на достоинствен начин го одбележаа патрон празникот на училиштето. На одбележувањето на патрон-празникот присуствуваа и членови на Советот на општина Струмица и претставници на […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод патрониот празник на градежниците

Почитувани градежници – неимари, Денес кога христијанскиот свет го слави името на еден од Дванаесетте големи апостоли – Свети апостол Тома, Вие останувате верни на убавата еснафска традиција да го одбележувате празникот на Вашиот патрон. Денешниот традиционален собир кој по 31 пат го организирате во манастирскиот храм Воведение на Пресвета Богородица Елеуса во Вељуса е […]

Одбележан патрониот празник на училиштата „Маршал Тито“ во Струмица и

Во Oсновното општинско училиште „Маршал Тито“ во Струмица денеска беше одбележан патрониот празник. Во присуство на гости и пријатели на училиштето, родители, вработени и ученици, за празникот зборуваше директорката Благица Устапетрова, а беше изведена и богата програма специјално подготвена за овој голем празник за училиштето. Денеска празнуваа и учениците и вработените во Oсновното општинско училиште […]

Одбележан патрониот празник на ООУ „Свети Кирил и Методиј“ во

Учениците и вработените во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ од Дабиле денеска го одбележаа патрониот празник. Во дворот на училиштето беше изведена богата програма подготвена од учениците и нивните наставници, а за празникот зборуваше директорот Васил Бубев. На одбележувањето на празникот присуствуваа и претставници од општина Струмица.

СОУ „Димитар Влахов“ го одбележа патрониот празник

Учениците и вработените во средното општинско училиште „Димитар Влахов“ денеска го одбележаа патрониот празник. По полагањето цвеќе пред бистата на Влахов, меѓу кои и претставници од Одделението за образование во општина Струмица, беше изведена пригодна програма којашто беше проследена од поголем број гости и пријатели на училиштето.

Градоначалникот Костадинов на одбележување на патрониот празник на ООУ „Маршал

-Денеска е 25. Мај кој во времето на поранешната СФРЈ се славеше како Ден на младоста и роденден на нејзиниот претседател Јосип Броз Тито. Денеска се празнуваше патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“ во Струмица, објави градоначалникот Костадин Костадинов. Лично им го честитав и на учениците и вработените кои организираа прекрасна приредба во чест на […]

Одбележан патрониот празник на СОУ „Никола Карев“

Со пригодна свеченост денеска беше одбележан патрониот празник на Средното општинско училиште „Никола Карев“. На одбележувањето покрај професори и ученици присуствуваа и претставници на општина Струмица и повеќе гости – пријатели на училиштето. По положувањето на свежо цвеќе пред спомен бистата на Никола Карев, настапија членови на драмската секција и училишниот бенд.

Костадинов го честиташе патрониот празник на Гимназијата „Јане Сандански“

-Учениците и вработените во средното општинско училиште „Јане Сандански“ денеска го празнуваат патрониот празник.Присуствував на одбележувањето, положив цвеќе пред спомен бистата, се напивме кафе со професорите и лично им го честитав празникот посакувајќи им многу успех во воспитно – образовниот процес и надвор од него, на натпревари и манифестации, потврдувајќи ја долгата успешна традиција во […]