fbpx

Градоначалникот Костадинов на одбележување на патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“

 Градоначалникот Костадинов на одбележување на патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“

-Денеска е 25. Мај кој во времето на поранешната СФРЈ се славеше како Ден на младоста и роденден на нејзиниот претседател Јосип Броз Тито. Денеска се празнуваше патрониот празник на ООУ „Маршал Тито“ во Струмица, објави градоначалникот Костадин Костадинов.

Лично им го честитав и на учениците и вработените кои организираа прекрасна приредба во чест на патронот и им посакав многу успех во образовниот дел и воншколските активности, напиша Костадинов.

Share via
Copy link