fbpx

Платежни картички од 6000 денари за пензионери, самохрани родители, невработени, уметници и студенти

 Платежни картички од 6000 денари за пензионери, самохрани родители, невработени, уметници и студенти

Владатата ќе даде платежни картички Купувам домашно на 280.000 граѓани на државата во вкупна вредност од 27,6 милиони евра. По 6.000 денари на картичка ќе добијат пензионерите, граѓани од ранливи категории, студенти

„Оваа мерка е за стимулирање на личната потрошувачка. Платежните картички се со износ од 6.000 денари, а ќе го добијат 5.726 граѓани од ранливи категории, но и пензионери кои имаат пензија до 15.000 денари или 182.271 пензионер. Картичка добиваат и пасивните баратели на работа односно 85.108 граѓани, самостојните уметници, филмските работници, културните работници, естрадни работници, рече Заев.

Share via
Copy link