fbpx

Почина Костадин Манолев, првиот градоначалник на Струмица во независна Македонија

 Почина Костадин Манолев, првиот градоначалник на Струмица во независна Македонија

Денеска во Струмица на на 78 годишна возраст почина Костадин Манолев, прв градоначалник на Струмица во независна Македонија во периодот од 1990 до 1996 година, најпрвин како претседател на Општина Струмица, а потоа како градоначалник.

Покрај оваа функција, Манолев во текот на својот живот извршувал и други значајни општествени и политички функции.

Share via
Copy link