fbpx

Пожарникарите денеска гаснеле пет пожари на отворено во струмичко

 Пожарникарите денеска гаснеле пет пожари на отворено во струмичко

Денеска ТППЕ Струмица интервенирала на 5 локации и тоа:

-Во атарот на с.Габрово гореше сува трева и нискостеблеста шума со површина од околу 2 хектари. Интервенирано е со 3ПП возило и 9 пожарникари-спасители.

-Во атарот на с Добрашинци гореше сува трева и ѓубре. Интервенирано е со 1ПП возило и 3 пожарникари-спасители.

-Во атарот на с.Г.Балдовци гореше сува трева и ѓубре. Интервенирано е со 2 ПП возила и 4 пожарникари-спасители.

-Во атарот на с.Банско гореше сува трева и ѓубре. Интервенирано е со 1 ПП возило и 3 пожарникари-спасители.

-Во атарот на с.Бориево гореше сува трева и ѓубре. Интервенирано е со 1 ПП возило и 3 пожарникари-спасители.

Сите пожари се успешно локализирани и ликвидирани.

Share via
Copy link