fbpx

Ставена е во функција нова апликација за зонско паркирање на територијата на Општина Струмица

 Ставена е во функција нова апликација за зонско паркирање на територијата на Општина Струмица

Апликацијата важи и за зонско паркирање за градови кои се водат под бројот за праќање на СМС -144 144.Апликацијата може да се користи како регистриран корисник и како корисник без најава.

Можностите за плаќање на зонско паркирање се: преку кредитна картичка. Одбирање на зоната на паркирање може да се врши на следниот начин:

– Преку автоматско препознавање на зоната доколку е вклучена опцијата Location на телефонот( ќе биде достапно во скоро време)

– Со скенирање на QR кодовите поставени на информативните табли на паркинзите.- Со избирање на зоната од мапа

– Со избирање на зоната од список на сите зони.

Како регистриран корисник имате можност за преглед на сите претходни паркирања, зачувување на регистарски таблички и платежни картички, и промена на лозинка. Предноста како регистриран корисник е тоа што при отворање на апликацијата постои можност автоматски да ви бидат пополнети сите полиња, односно како регистриран корисник, доколку ви се зачувани регистарската табличка и банкарската картичка, и имате овозможено локација на телефонот, паркирањето и наплатата се извршуваат брзо и поедноставено. Отсега плаќањето е достапно и за странски државјани кои ја немаа опцијата за плаќање преку СМС порака.

Апликацијата Parking.mk е достапна на:

За корисници на Android https://play.google.com/store/apps/details?id=mk.parking

За корисници на Applehttps://apps.apple.com/us/app/parking-mk/id6452723570?uo=2

Share via
Copy link