fbpx

Струмичкиот карневал годинава на 25 февруари

 Струмичкиот карневал годинава на 25 февруари

Главната карневалска вечер на годинашното издание на Интернационалниот струмички карневал ќе се одржи на 25 февруари.

Ова е објавено на интернет страницата на Струмичкиот карневал

http://www.strumickikarneval.com/index.php/mk/

Струмичкиот карневал традиционално се одржува со почнувањето на големите велигденски пости и секоја година се одржува на различен датум во зависност од тоа кога се слави Велигден.

Share via
Copy link