fbpx

Tags : Бадникарски концерт

Бадникарски концерт и Бадникова поворка во Струмица

Денеска во Струмица, во организација на  Фондацијата „Елеуса“ при Струмичката епархија и Школата за веронаука при храмот ,,Свети Кирил и Методиј”, а со поддршка на Општина Струмица, се одржаа традиционалниот Бадникарски концерт и Бадниковата поворка. Поворката тргна од Црквата „Свети Кирил и Методиј“, а во општинската зграда ги пречекаа градоначалникот Костадин Костадинов и Викарниот епископ […]

Утре во Струмица ќе се одржи Бадникарски концерт

Утре на Бадник Фондацијата „Елеуса“ при Струмичката епархија и Школата за веронаука при храмот ,,Свети Кирил и Методиј”, под покровителство на Општина Струмица и годинава традиционално го организираат Бадникарски концерт и Бадниковата поворка. Одбележувањето на Бадник ќе почне со Бадникарска литија од Црквата „Свети Кирил и Методиј“, која ќе се движи до зградата на Општина […]