fbpx

Tags : без вода

Куклиш денеска и утре без вода

ЈПКД „Комуналец“ соопшти дека заради работа на отстранување дефект на водоводна мрежа без вода на 20 и 21 ноември 2023 година ќе остане населеното место Куклиш.

Од попладне до утре без вода Дабиље, Добрејци, Градско Балдовци

-Заради зголемувањето на потрошувачката на вода денес од 15:00 часот до утре до 08:00 часот без вода ке останат селата Дабиље, Добрејци, Градско Балдовци и Просениково, објавија од ЈПКД „Комуналец“. -Оваа се прави со цел за стабилизирање на водоснабдувањето и непрекинато водоснабдување во цела Општина за време на викендот и престојниот празник. Апелираме до сите […]

Седум села во Општина Босилово денес и утре без вода

Заради голем дефект на главниот цевковод, преку кој Општина Босилово се снабдува со вода, седум наслеени места денес и утре нема да имаат вода, соопштија од ЈПКД „Огражден“ од Босилово. Според информациите екипи работат на отстранување на дефектот и се очекува во текот на утрешниот ден да биде отстранет дефектот и да се нормализира водоснабдувањето. […]