fbpx

Tags : Борис Трајковски

Одбележена 17-годишнината од смртта на Борис Трајковски

Денеска пред споменикот „Македонија“, подигнат во чест на трагично загинатиот Борис Трајковски, беше одбележана 17-годишнината од неговата смрт. Пред споменикот цвеќе положија членови на семејството Трајковски, пријатели, претставници на локалната самоуправа, политички партии и здруженија на граѓани и делегација од Владата предоводена од министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. За ликот и делото на […]

По шеснаесетти пат планинарски марш во чест на Борис Трајковски

Петнаесет планинари од Струмица и Валандово денеска од пред споменикот „Македонија“, подигнат во чест на вториот македонски претседател, тргнаа на шеснаесеттиот марш во чест на Борис Трајковски. Заради пандемијата од Ковид-19 годинашниов марш е со редуцирана програма, односно планинарите ќе пешачат до село Дедино, а на 26 овој месец ќе поминат уште една етапа во […]