fbpx

Tags : буџет

Донесен буџетот на Општина Струмица за 2024 година

На денешната седница Советот го донесе Буџетот на општина Струмица за 2024 година. Тој ќе тежи 1.525.250.690,00 денари, од кои што 700.782.690,00 денари се однесуваат на блок дотации, 45.727.000,00 денари се однесуваат на самофинансирачки активности на буџетските корисници, 45.131.000,00 денари се однесуваат на донации и средствата од основниот буџет во износ од 733.610.000,00 денари. Градоначалникот […]

Усвоен кварталниот извештај за извршување на буџетот, ГУП се враќа

На денешната 30-та седница на Советот на општина Струмица беше усвоен кварталниот извештај за извршување на Буџетот на општина Струмица за третиот квартал од 2023 година. Потврдувајќи го транспарентното и отчетно работење, во образложението пред советниците градоначалникот Костадин Костадинов рече дека во третиот квартал од 2023 година вкупните приходи во буџетот се реализирани 63 проценти, […]

Советот на Општина Струмица донесе одлука за ребаланс на буџетот

На денешната 23-та седница Советот донесе и усвои значајни одлуки од работата на Општината, јавните претпријатија и основните општински училишта. Советниците ги усвоија извештајот за извршување на буџетот за првиот квартал од 2023 година, одлуката за ребаланс на буџетот и измените на општинските програми. Основниот буџет за 2023 изнесуваше 805.098.000 денари, а со ребалансот тој […]

Преку јавни собири со граѓаните се крои буџетот за наредната

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов и оваа година буџетот на општина Струмица за 2023 година ќе се крои заедно со граѓаните преку одржување на Јавните собири во градот и населените места, информираа денеска од Општината. Синоќа во Домот на АРМ се одржа Јавен собир со граѓаните од осумтте урбани заедници во градот на кој […]

Претекува општинската каса на Струмица

Советот на општина Струмица денеска ја одржа седмата седница на којашто беа усвоени повеќе предлог извештаи, одлуки и програми на Општината, јавни претпријатија и локални институции. Советниците го усвоија извештајот за извршувањето на буџетот за четвртиот квартал од 2021 година, годишниот извештај на Општината и предлог-завршната сметка на буџетот за 2021 година. Во четвртиот квартал […]

Усвоен буџетот на Општина Струмица за наредната година

Членовите на Советот на општина Струмица, денеска, го донесoa буџетот на Општината за 2022 година, кој тежи 1.339.558.259 денари. Во објавата на градоналникот Костадин Кстадинов се наведени најважните проекти кои ќе се реализираат следната година. -Започнување со изградба на Социјалната населба во Турското маало -Изведба на новиот булевар „Братство Единство“ кон Агро берза со што […]

Советот на општина Василево го донесе Буџетот за 2022 година

Буџетот на општина Василево за наредната 2022 година, тежок 154 667 000  денари, беше усвоен од Советот на општина Василево на редовната четврта седница одржана на 23.12.2021 година.  Според образложението дадено од градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, Буџетот за 2022 година е Буџет за финансиска стабилизација на општината  која е во многу лоша состојба, […]

Градоначалникот Костадин Костадинов и граѓаните на Струмица го започнаа заедничкото

Во големата сала на домот на АРМ, вечерва, се одржа првата сесија на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во општина Струмица 2021/2022 година. На сесијата, граѓаните беа запознати со процесот на буџетирање и структурата на буџетот на Општината, како и со планираните приоритети за развој за 2022 година. Целта на Форумите во заедницата […]

Градоначалникот Костадинов ги кани граѓаните на првата форумска сесија за

Вечер ќе се одржи Првата форумска сесија во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала) . Првата буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум  во Општина Струмица 2021/2022 година. Целта на форумите во заедницата е да се зголеми учеството на граѓаните во процесот на креирање и реализација […]

Советот го усвои кварталниот извештај за извршување на буџетот на

Членовите на Советот на општина Струмица на денешната 40-та седница го усвоија кварталниот извештај за извршување на Буџетот на општина Струмица за третиот квартал од 2020 година. Вкупните приходи на буџетот на општина Струмица во деветте месеци од оваа година имаат реализација од 55 проценти. Вкупните приходи ги сочинуваат основниот буџет кој е реализиран со […]