fbpx

Tags : булевар

Мицкоски во Гевгелија на почеток на реконструкција на спортска сала

Интегрален текст од денешното обраќање на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Христијан Мицкоски за време на посетата на Општина Гевгелија -Добар ден. Често сум овде во Гевгелија. Често разговараме со градоначалникот, со пратеничката која што доаѓа од Општина Гевгелија, со луѓето кои што не поддржуваат, со гевгеличани, за тоа што се потребите на […]

Костадинов на увид на завршениот булевар „Братство и Единство“ и

Градоначалникот Костадин Костадинов со неговите соработници, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и советници, денеска беа на увид на завршениот проект, новиот булевар „Братство Единство“. -Овој проект го направивме во првата година од нашиот мандат, со новиот булеварски мост којшто веќе е во користење од граѓанките и граѓаните на општина Струмица, новите семафори на крстосницата на […]

Завршува изградбата на булеварот „Братство Единство“

По изградбата на првиот булеварски мост „Обединување“, во Струмица завршува и изградбата на новиот булевар „Братство Единство“. Градоначалникот Костадин Костадинов со неговите соработници и членови на Советот извршија увид во финалните работи, односно асфалтирањето на коловозните ленти. -Станува збор за едно големо предизборно ветување пред граѓаните, секако со силни заложби, обврската на општина Струмица беше […]

Општина Струмица добива уште еден булевар, „Братство и Единство“

Општина Струмица добива уште еден булевар, „Братство и Единство“ на првиот изграден булеварски мост во историјата на Струмица „Обединување“ на реката Водочница. Градоначалникот Костадин Костадинов, претседателот на Советот Марјан Даскаловски, членови на истиот и претставници на општинската администрација, денеска беа на лице место за да видат како се одвиваат градежните активности. -Со огромна радост на […]

Почна изградбата на булеварот од Струмица до Дабиле

Струмица ќе има уште еден булевар. Новото булеварско решение е од Струмица до населеното место Дабиле. Овој пат е еден од најфреквентните во државата кој води до граничниот премин Ново Село на македонско – бугарската граница. На започнувањето на градежните активности денеска беше градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот и претставници на општинската администрација. […]