fbpx

Tags : чистеше

„Комуналец“ чистеше во Банско

-Подолжуваме со генералното собирање на смет и чистење на населените места. Денес рачно и со механизација се работеше на влезот и во центарот на Банско. Само со наши секојдневни акции и пред се со подигањето на еколошката свест кај граѓаните за фрлање на отпад исклучиво во кантите за отпадоци ке добиеме почисто и поубаво место […]

Се чистеше отворениот канал во Ангелци

Екипа на ЈПКД „Турија“,  во рамки на своите работни активности, го чистеше отворениот атмосферски канал во населеното место Ангелци. Активноста се изведува на потегот кај селските гробишта во должина од околу стотина метри. Со механизација и рачно се отстранува наносот од тиња, кал и вегетација со што практично му се враќа функционалноста. Увид во активноста […]