fbpx

Tags : диви депонии

„Комуналец“ почнува со чистење на на дивите депонии и сите

Со подобрување на временските услови и покачување на температурите ЈПКД „Комуналец“ почнува со чистење на дивите депонии околу градот, на сите јавни зелени површини низ градот, како и на малите паркови и игралишта за деца кои се наоѓаат помеѓу станбените комплекси. -Иако поединци се однесуваат несовесно со фрлање на смет насекаде се зголемува бројот на […]

Исчистени диви депонии низ наслените места во Општина Василево

ЈПКД „Турија“, во координација и соработка со општина Василево реализираше низа комунални активности, односно чистење на диви депонии и уредување на земјени патишта во повеќе населени места на општината. Исчистени се дивите депонии во населените места Чанаклија, Василево и Радичево.  Пробиени и порамнети се неколку улици од наноси на земја и песок во населеното место […]