fbpx

Tags : дрвца

Костадинов и Кутиров засадија дрвца по повод 30 години македонска

-Зелена и чиста Струмица е наша цел.Поттикнуваме и поддржуваме засадување на дрвца на сите локации во Општината. Денеска со посебно задоволство ја поддржав акцијата за засадување дрвца од Царинската управа и им благодарам што една од нивните планирани локации е токму нашата Струмица, односно, малиот парк на Телеком.Едно дрвце повеќе, почист воздух за сите, објави […]

Во Општина Босилово засадени 600 дрвца

Градоначалникот на општина Босилово заедно со општинската администрација и дел од вработените во ЈПКД „Огражден“ – Босилово спроведоа акцијата за засадување на дрвца. Дрвца засадија и вработените и учениците од основните општински училишта во општината. Засадени се околу 600 дрвца на територијата на општина Босилово а исто така беше спроведена и еколошка акција со чистење […]