fbpx

Tags : Europe house

Градоначалникот Костадинов заедно со евроамбасадорот Гир присуствуваа на третиот роденден

-Денес беше прекрасно, заедно со Евроамбасадорот Дејвид Гир, да бидеме меѓу младите струмичани, и да присуствуваме, во струмичката Градска уметничка галерија, на одбележувањето на третиот роденден на „Europe house“ – Струмица. По тој повод, ја имавме и честа да се обратиме пред присутните, зборувајќи за значењето на ова катче за младите, кое е плод на […]

ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ПОСЕАНА НАДЕЖ “ ИМ ОТВОРИ НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ И

Вчера во Europe House во Струмица, струмичани имаа можност да го проследат  документарниот филм „Посеана надеж“. Во документарниот филм учествуваат 15 социјални претпријатија, кои преку своите емотивни приказни не уверуваат дека и во нашата земја постојат претпријатија кои се темелат на солидарност и желба да се помогне на  ранливите групи, вклучувајќи ги во општеството. Режисер […]

Ана Клесова, „Europe House“:Струмица покажа дека има ентузијазам за незагадувачки

-Огромна чест и задоволство ни е што веќе втора година по ред Europe House Струмица ја одбележува Европската недела на мобилност и Светскиот ден без автомобили со настанот “Zero Emission Parade”, настан кој оваа година е помасовен и ни се приклучија многу повеќе ентузијасти и поддржувачи на урбаната одржлива мобилност, изјави Ана Клесова, Мрежен и […]