fbpx

Градоначалникот Костадинов заедно со евроамбасадорот Гир присуствуваа на третиот роденден на „Europe house“ во Струмица

 Градоначалникот Костадинов заедно со евроамбасадорот Гир присуствуваа на третиот роденден на „Europe house“ во Струмица

-Денес беше прекрасно, заедно со Евроамбасадорот Дејвид Гир, да бидеме меѓу младите струмичани, и да присуствуваме, во струмичката Градска уметничка галерија, на одбележувањето на третиот роденден на „Europe house“ – Струмица. По тој повод, ја имавме и честа да се обратиме пред присутните, зборувајќи за значењето на ова катче за младите, кое е плод на извонредната соработка помеѓу Канцеларијата на ЕУ и Општина Струмица, објави Костадинов.

-Не ја пропуштив можноста да истакнам дека, преку дружење, соработка и размена на идеи, како и со презентирање на младешката креативност, младите струмичани ги негуваат европските вредности, кои се уште понагласени со неодамнешното отворање на Младинскиот центар во Општина Струмица.Во рамките на одбележувањето, се одржаа и oтворена панел дискусија и музички перформанс.Драги млади сограѓани, нека ви е со среќа третиот роденден на „Europe house“. Во скорешна иднина, некој од наредните родендени дочекајте го како европски граѓани, напиша струмичкиот градоначалник.

Share via
Copy link