fbpx

Tags : Фолк фест Валандово

37.издание на Фолк фест „Валандово“ на 26 мај

Денеска во Валандово се одржа прес конференција за претстојното, 37 издание, на фестивалот за новосоздадена македонска фолк песна Фолк фест „Валандово 2024“. Фестивалот годинава ќе се одржи на 26 мај (недела), со една натпреварувачка вечер, на која ќе бидат изведени 20 новосоздадени фолк композиции, чиј редослед беше утврден преку жребување. На 24 и 25 мај, […]

Со првата предфестивалска вечер стартуваше Фолк фест „Валандово“

Со првата фестивалска вечер, на која настапија Жељко Самарџиќ, Јоце Панов и Распеани валандовчани синоќа на Градскиот плоштад во Валандово стартуваше 36.издание на Фолк фест „Валандово“. Вечер со Ефто Пупиновски, Ана Бекута и „Куку леле“ продолжува предфестивалската забава,а главната фестивалска вечер ќе се одржи утре во фестивалската сала „Јанко Узунов“, а на сцената ќе бидат […]

Фолк фест „Валандово“ на 28 мај

Денеска во се одржа прес конференција по повод претстојното 36 издание на Фолк фест „Валандово“. Фестивалот годинава ќе се одржи на 28 мај (недела), со една натпреварувачка вечер, на која ќе бидат изведени 20 новосоздадени фолк композиции, кои денес беа распоредени преку жребување. На 26 и 27 мај, на градскиот плоштад во Валандово ќе се […]