fbpx

Tags : Фондација Заев

Фондацијата „Заев“ донираше 6 мотоцикли за потребите на МВР

Денеска во кругот на МВР беше предадена донација од Фондацијата Заев, од страна на директорот Зоран Заев, а која се состои од 6 мотоцикли за потребите на МВР и македонската полиција, со цел подобри резултати на повеќе организациони единици при Министерството, објави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски. -Министерството за внатрешни работи има силен сојузник […]

Поддршка на весникот „ПРЕСПА“ на заедницата на Mакедонци во Албанија

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, поаѓајќи од своите цели и начела, покрај активностите од своите програмски определби кои се однесуваат на ангажмани од хуманитарно-добротворен карактер, ги поддржува и активностите кои се во функција на зачувување, негување и афирмација на македонскиот јазик и култура во земјава, па и надвор од неа. Деновиве логото на […]

Фондацијата „Заев“ испрати хуманитарна помош во Турција

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, брендот „Мамас“ и компанијата „Тотал Инжинеринг“, испратија хуманитарна помош за турскиот народ наменета за граѓаните од регионите погодени од катастрофалниот земјотрес. Станува збор за 22 тони разновидна конзервирана храна, која, со обезбеден донаторски транспорт (камион-шлепер) од „Сакаов транс“ – Струмица, е испратена до градот Едрене, од каде ќе […]

Донација за струмичката болница од Фондацијата „Заев-едно општество за сите“

-Еден од најважните фундаменти врз кој почиваат  постоењето и дејствувањето на  Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ е и унапредувањето на јавното здравје. Како дел од активностите за  доследно исполнување на зацртаните цели и стремежи во оваа област,  нашата Фондација изврши донација на апарат за дијагностика од областа на урологијата, за ЈЗУ „Општа болница“ […]

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ со честитка за

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ на Организацијата на Обединетите нации на чело со нејзиниот генерален секретар Антонио Гутереш, како и на сите земји членки на ОН, им го честита 24 Октомври – Денот на Обединетите нации. Ако татковината – Република Северна Македонија е наш дом, дом на сите граѓани и народи кои живеат […]

По повод Светскиот ден на мирот Фондацијата „Заев-едно општество за

Нема оправдувања за воените агресии и инвазии. Секој од нас треба да крене глас за мир. Денес мораме да дејствуваме со силата на аргументите и да градиме пријателства. Денес мораме да се спротиставиме на оние кои со силата на оружјето создаваат непријателства. По повод 21 септември, Меѓународниот ден на мирот, во соработка со општинската установа […]

Фондацијата „Заев едно општество за сите“ донираше 200 илјади денари

-Под мотото „Потребно е село“ кое асоцира на познатата поговорка „Потребно е цело село за да се одгледа дете“, годинава, под  покровителство на Обединетите нации, се одбележува 19 Август – Светскиот ден на хуманоста. Длабочината на метафората која произлегува од насловот на кампањата, укажува на зголемување на глобалната свест за хуманитарната работа. Ако го разбудиме […]