fbpx

Tags : градежни активности

Продолжија градежните активности на просторот во поранешната маларична болница

-По завршената тендерска постапка, продолжија градежните активности на просторот на некогашната маларична болница, објави градоначалникот на Струмица, костадин Костадинов. -По расчистувањето на теренот, започнува изградбата на јавна површина за рекреација со надворешни спортски терени и паркинг со комплетна современа урбана опрема.Вкупната површина којашто сега се уредува има 2.800 метри квадратни за која од општинскиот буџет […]

Општина Струмица реализира градежни активности во дел од основните училишта

Општина Струмица ги реализира планираните инвестиции од Програмата за образование за оваа година и ги подобрува условите за воспитно – образовниот процес во училиштата. Во ООУ „Сандо Масев“ во Струмица се врши реконструкција на дел од покривот, односно, на спортската сала со соблекувалните и преден дел на училиштето. Реконструкцијата опфаќа демонтажа и замена на дотраениот […]